Autolaadkraan opleiding

Autolaadkraan opleiding

Opleiding bediening Autolaadkraan


Werken met een autolaadkraan brengt risico’s met zich mee. Om dit te verminderen wordt er aan bestuurders van voertuigen met een autolaadkraan opleidingseisen gesteld.

Verhuurnet Opleidingen biedt hiervoor twee verschillende opleidingen aan:

Opleiding Autolaadkraan laden en lossen (certificaat van deelname)


Indien het maximum bedrijfslastmoment minder is dan 10 tonmeter of wanneer de autolaadkraan uitsluitend wordt gebruikt voor het laden en lossen van het voertuig, dan is men niet verplicht om in het bezit te zijn van het TCVT persoonscertificaat. Men kan volstaan met een minder diepgaande opleiding. Tijdens deze ééndaagse opleiding worden alle aspecten van het veilig werken met een autolaadkraan besproken en tijdens het praktische gedeelte uitgevoerd.

Opleiding Autolaadkraan met hijsfunctie (TCVT-certificaat)


Een machinist van een autolaadkraan met hijsfunctie ingezet in de bouw met een maximum bedrijfslastmoment van 10 tonmeter (of meer) moet in het bezit zijn van een TCVT-persoonscertificaat.

Tijdens deze 7-daagse opleiding wordt de cursist theoretisch en praktisch opgeleid. De opleiding voldoet aan de minimale veiligheidseisen van het certificatieschema van TCVT machinist.

Uitvoering en kosten


Opleiding Autolaadkraan laden en lossen (certificaat van deelname)

De opleiding duurt één dag en wordt afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een certificaat van deelname. De kosten voor deze opleiding bedragen € 300,00 per persoon inclusief lesmateriaal. Het is ook mogelijk deze cursus in-company te volgen. De kosten hiervoor bedragen € 1.000,00 voor de eerste 4 personen. De 5e en 6e persoon kosten € 80,00 p.p. extra. De maximale groepsgrootte is 6 personen.

Opleiding Autolaadkraan met hijsfunctie (TCVT-certificaat)

De opleiding duurt 7 dagen en wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het TCVT certificaat. Het certificaat is 5 jaar geldig met telkens een verlenging op grond van aantoonbare praktijkervaring. Voor de kosten van deze opleiding kunnen wij u een passende aanbieding doen.

Contactpersoon: Silvia Bakker

  sbakker@verhuurnet.nl

  085 73 255 20