Communicatie en conflictbeheersing

Communicatie & Conflictbeheersing

De Verhuurnet opleiding Communicatie & Conflictbeheersing is dé oplossing voor uw medewerkers. Binnen deze opleiding krijgt de verhuurmedewerker de fijne kneepjes op het gebied van effectieve communicatie onder de knie en leert hij gericht kijken naar de klantenkring van zijn bedrijf. Ook het doelgericht omgaan met conflicten wordt tijdens deze cursus uitvoerig behandeld.

Deze cursus is opgedeeld in drie modules:

  1. Wie is de klant?
  2. Communicatie
  3. Conflicthantering

Wie is de klant?


De klant is koning! Tenminste zo zou het moeten zijn. In deze module wordt de nadruk gelegd op beeldvorming van de klant. Welk type klanten zijn er? En welke wensen heeft hij?

Communicatie


Effectieve communicatie is van groot belang voor verhuurmedewerkers. Daarom wordt in deze module haarfijn de basisbeginselen van communiceren behandeld. Bijvoorbeeld: het correct opnemen van de telefoon, de juiste opbouw van een gesprek, de juiste lichaamshouding, correct taalgebruik, enzovoort. Als een medewerker effectief kan communiceren met een klant worden de wensen goed kenbaar en kan de medewerker hierop inspelen en de juiste informatie/producten aanbieden.

Conflicthantering


Fouten maken is menselijk. Dit levert meestal minimaal voor één partij problemen op. In deze module wordt de kandidaat wegwijs gemaakt op het gebied van conflicthantering. Hoe kun je een probleem oplossen op een manier die voor beide partijen de juiste uitwerking heeft?

Hoe ga je om met een klant die onterecht een klacht heeft? Het is zaak om deze problemen/klachten zo op te lossen dat de klant tevreden is met de uitkomst en vervolgens gebruik blijft maken van de diensten en producten van het bedrijf.

Uitvoering en kosten

De cursus duurt één dagdeel (ochtend, middag of avond) en kost € 190,00 per persoon. De cursus kan ook in-company worden gegeven en de kosten hiervoor bedragen € 1.500,00 voor een groep van maximaal 12 personen. Deze cursus is zeer goed te combineren met de Fraude- & Diefstalpreventietraining. Indien u kiest voor deze combinatie dan duurt de training één dag en bedragen de kosten € 300,00 per persoon. Als u kiest voor een in-company training, bedragen de kosten hiervoor € 2.500,00 voor een groep van maximaal 12 personen. Na afloop van deze cursus ontvangt de kandidaat een bewijs van deelname.