FAQ

FAQ

Wat is Verhuurnet?

Verhuurnet is het platform voor huurders, verhuurders en toeleveranciers. Het voorziet de verhuursector van informatie en ontwikkelt producten. Deze producten worden zowel via internet als via de ‘niet digitale wereld’ aangeboden.

Voor wie is Verhuurnet bedoelt?

Voor huurders, verhuurders en toeleveranciers van de verhuursector.

Wat doet Verhuurnet?

Zoekmachine:De zoekmachine van Verhuurnet biedt verhuurbedrijven de mogelijkheid om hun bedrijven beschikbaar te stellen via het internet. Huurders krijgen zo een overzichtelijk aanbod van professionele verhuurbedrijven bij hen in de buurt.

Huren:

Verhuurnet verkoopt de boodschap: Liever huren dan kopen. Verhuurnet stelt constant de vraag: “Waarom niet huren in plaats van kopen?” Daarbij wijst de koper op de voordelen van huren. De klant krijgt vervolgens op Verhuurnet.nl een compleet overzicht van de professionele verhuurbedrijven in Nederland en België.

Communicatieplatform:

Verhuurnet informeert huurders, verhuurders en toeleveranciers over de ontwikkelingen in de markt. Niet alleen via de website, maar ook via de maandelijkse nieuwsbrief en het jaarlijkse marktonderzoek. Verhuurnet organiseert ook seminars en beurzen. Denk aan het seminaar Optimaal verhuren en Rentex beurs.

Waarom huren?

– U heeft geen aanschafkosten.

– U heeft geen onderhoudskosten.

– U heeft geen opslagkosten.

– U heeft in veel gevallen geen transportkosten.

– Er zit geen kapitaal ‘vast’ in goederen.

– Door goed advies heeft u het juiste product.

– De producten die u gebruikt, voldoen aan de jongste kwaliteit- en veiligheidseisen.

– Een verhuurder weet wat hij verhuurt. U krijgt dus professionele ondersteuning.

– U verhoogt uw flexibiliteit doordat u via de verhuurder altijd de juiste producten beschikt.

– De beschikbaarheid van verhuurproducten is groot. U grijpt dut niet mis.

Hoe lang bestaat Verhuurnet al?

Verhuurnet is in 1997 opgericht en was de eerste die een portaal ontwikkelde specifiek voor de verhuursector. Verhuurnet is inmiddels uitgegroeid tot dé netwerkorganisatie van de verhuursector.

Wat is een huurdag?

Het is verstandig dit altijd te vragen omdat het bij ieder bedrijf kan verschillen. Bij de meeste is één huurdag 24 uur. Sommige verhuurbedrijven verhuren hun materialen ook per halve dag (Vraag naar de voorwaarden).

Is legitimatie verplicht?

Ja, voor particulieren geldt een legitimatieplicht. In sommige gevallen is zelfs een dubbele legitimatie vereist. Geaccepteerde legitimatiebewijzen zijn: Paspoort, ID-kaart en een Nederlands rijbewijs. Bij dubbele legitimatie is paspoort of rijbewijs met een recente afschrijving van bankgiro ook geldig. Sommige verhuurbedrijven zijn kritisch over buitenlandse legitimatiebewijzen. Informeer hier eerst naar bij uw bedrijf.

Betaal ik ook een borgsom?

Klanten die contant betalen, moeten vrijwel altijd een borgsom betalen. Hoewel verhuurbedrijven dit tot een minimum proberen te beperken, kan het geen kwaad om vooraf naar de hoogte van de borgsom te informeren. Een groot aantal verhuurbedrijven maakt al gebruik van een pinautomaat. Klanten die een rekening hebben bij een verhuurbedrijf, kunnen in de meeste gevallen volstaan met een opdrachtbon(werkbon) inclusief identificatie.

Ben ik verzekerd?

Nee, niet altijd.

Er zijn verhuurbedrijven die deze service standaard in hun pakket hebben, maar lang niet alle bedrijven doen dit. Bij gebruik van huurmaterialen buiten of voor een langere periode is het verstandig om huurmaterialen apart te verzekeren tegen diefstal en vandalisme. Vraag wel goed naar de voorwaarden. Bij gebruik thuis vallen goederen meestal onder uw eigen opstalverzekering.

Wie is verantwoordelijk?

De huurder is altijd verantwoordelijk voor de staat van de materialen bij het terugbrengen. Het is daarom belangrijk de goederen op functioneren en compleetheid te controleren voor het gebruik. Doe dit in het bijzijn van de verhuurder om discussies achteraf te vermijden.

Contactpersoon: Silvia Bakker

  sbakker@verhuurnet.nl

  085 73 255 20