Technisch commercieel

Technisch commercieel

Het is zinvol om alle medewerkers die contact hebben met klanten regelmatig nieuwe vaardigheden te leren of hun huidige werkwijze te verbeteren. Daarnaast verwacht de klant een meer adviserende rol van zijn verhuurbedrijf. Dit is voor Verhuurnet Opleidingen de basis geweest om deze opleiding specifiek te ontwikkelen voor de machineverhuurbranche.
Samen met de toonaangevende leveranciers voor verhuurmaterieel heeft Verhuurnet de basis van deze opleiding, het lesmateriaal, samengesteld.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?


– Nieuwe medewerkers: deze volgen de basisopleiding.

– Personeel dat in dienst is, kan kiezen uit: de basisopleiding, een specifieke opleiding of een algemene opfrisopleiding.

Voorbeelden

Het is belangrijk dat een verhuurmedewerker weet welke lichtbron past bij welke behoefte, veiligheidsklasse’s en natuurlijk hoe de onderlinge verbindingen lopen.

Steigermaterieel lijkt zo simpel en in veel gevallen is dat het ook, maar als uw klant een oplossing zoekt voor zijn specifieke probleem is het wel belangrijk dat de verhuurmedewerker de mogelijkheden van het steigermateriaal kent.

In de praktijk blijkt dat het drogen of verwarmen van een ruimte lastig kan zijn. De juiste temperatuur en luchtverplaatsing zijn daarbij essentieel. Een huurder mag verwachten dat de verhuurmedewerker hierover duidelijk advies kan geven.

 

 

 

 

 

 

De verhuur van hoogwerkers wordt steeds complexer. Goede toepassing van de specificaties en de uitvoeringen, bepalen het succes van de geboden oplossing. Maar waar dient de verhuurmedewerker op te letten? En welke machines zijn er te huur? “Ik heb alleen stroom nodig” is een veel gehoorde kreet van uw klant. Hij wil een aggregaat huren maar weet vaak niet welk type. Tijdens deze opleiding gaan wij onder andere in op diverse termen zoals: kilowatt, KVA, een ‘zwevend net’. Daarnaast leert men hoe te aarden en natuurlijk het berekenen van de juiste capaciteit.

Hoe zien de opleidingen eruit?

Wekelijks een tweedaagse opleiding.

– Maximaal 10 cursisten per groep.

– De opleidingen worden op vaste locaties in Nederland aangeboden.

– Alle cursisten ontvangen een boek met daarin een samenvatting van alle informatie die per productgroep in de opleiding wordt behandeld.

– Er wordt tijdens de opleidingen gebruik gemaakt van videomateriaal.

De opleidingen hebben een zeer praktisch karakter. Dat betekent dat de opleider met materieel uit de praktijk bijvoorbeeld laat zien hoe specifieke machines werken. En waar de aandachtspunten liggen.

Naast deze introductiecursus zijn wij begonnen met het ontwikkelen van twee vervolgopleidingen.

– Verhuurmedewerker

– Leidinggevend Verhuurmedewerker

Beide bestaan uit 17 cursusdagen per jaar. In deze opleidingen wordt dieper ingegaan op de productkennis.

Per cursusdag wordt drie uur besteed aan één specifieke productgroep en de overige drie uur aan verkooptechnieken, communiceren, offreren en leidinggeven. Na het eerste jaar krijgt de cursist een certificaat van deelname en na het tweede jaar een diploma op MBO niveau.

Dit project is een gezamenlijk initiatief van Verhuurnet, het ROC en het KC leerbedrijf. Door middel van subsidie is het voor de werkgever mogelijk de opleidingskosten te verrekenen met de Inkomstenbelasting.

Uitvoering en kosten

De cursus duurt één dagdeel (ochtend, middag of avond) en kost € 190,00 per persoon.

De cursus kan ook in-company worden gegeven en de kosten hiervoor bedragen € 1.500,00 voor een groep van maximaal 12 personen. Deze cursus is zeer goed te combineren met de Fraude- & Diefstalpreventietraining. Indien u kiest voor deze combinatie dan duurt de training één dag en bedragen de kosten € 300,00 per persoon. Als u kiest voor een in-company training bedragen de kosten hiervoor € 2.500,00 voor een groep van maximaal 12 personen. Na afloop van deze cursus ontvangt de kandidaat een bewijs van deelname.

 

Er wordt wekelijks een tweedaagse opleiding aangeboden op vaste locaties in Nederland. De opleiding kost € 300,00 per persoon. Iedere groep dient uit minimaal 10 cursisten te bestaan. Na afloop van deze cursus ontvang de kandidaat een bewijs van deelname.

 

Verhuurmedewerker en Leidinggevend Verhuurmedewerker

Beide opleidingen bestaan uit 17 cursusdagen per jaar. De opleiding kost € 2.500,00 per persoon per jaar. De opleidingskosten kunnen worden verrekend via de Inkomstenbelasting. Na afloop van deze cursus ontvangt de kandidaat een certificaat van deelname en na het tweede jaar een diploma op MBO niveau.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de eerste dag van de basisopleiding ligt de nadruk op de algemene verhuur en het kleine materieel.

 • aanhangwagens
 • verwarming, droging en airco
 • aggregaten
 • schoonmaakmachines
 • kabels, verdeelkasten en verlichting
 • installatie- en loodgietersgereedschap
 • compressoren
 • schuur- en schilderwerk
 • luchtgereedschap
 • lasmateriaal en metaalbewerking
 • boor- breek- en bevestigingsmachine
 • houtbewerking
 • boor- en schroefwerk
 • diamant boor- en zaagwerk
 • betonbewerking
 • bouw- en metselwerk

Op de tweede dag van de basisopleiding wordt er hoofdzakelijk aandacht besteed aan het grond-, weg- en waterbouwmaterieel en het horizontaal en verticaal transportmaterieel.

– steigers en klimmateriaal

– wegbebakening en verkeerstechniek

– veiligheidsartikelen

– meetgereedschap en communicatiemiddelen

– hef- en hijsmaterieel

– tuin- en parkgereedschap

– bouwliften

– straat- en grondwerkzaamheden

– hoogwerkers en verrijkers

– graaf- en transportmaterieel

– heftrucks

– verhuis- en transportwerk

– pompen

Contactpersoon: Silvia Bakker

  sbakker@verhuurnet.nl

  085 73 255 20